Nieuwe aanwinst

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan zegt men wel eens, en jawel ook wij kregen er mee te maken.  Na ruim 40 jaar fokken dachten we het wat rustig aan te gaan doen. Twee Ieren van 10 jaar in huis was voorlopig genoeg en aan een jonge hond werd vooralsnog niet gedacht, maaaar............
In het voorjaar van 2016 werden we door onze goede vriend Jozef Belej uit Slowakije getipt dat er bij fokster Monika Uhlikova een nest was geboren van erg interessante afstamming.
De stamboom eens bekeken en jawel dat zou toch interessant kunnen zijn voor de Nederlandse Ierse Terrier populatie, ook speelde mee dat Kamp. Spitfire v. Koudenhoven (onze topper in Tjechië) grootvader was van dit nest.
Om een lang verhaal kort te maken we kwamen tot overeenstemming met Monika dat we de twee beste reutjes naar Nederland zouden halen.
Op 10 augustus heb ik samen met vriend en collega fokker Theo Kerkhof de twee reutjes Mojito en Mustang Ponny Express opgehaald.
Als vrij snel was me duidelijk dat Mustang het beste in ons type paste en bij ons zou blijven,  van Mojito zijn we co-owner en hij is elders ondergebracht.
Mustang, (bij ons Tinus genoemd) is intussen uitgegroeid tot een veel belovend reutje en zal op de dogshow Eindhoven op 3 februari zijn show-debuut maken.

Tinus 7,5 mnd